Badkamer-ontstoppen-SuperCleaners

Badkamer ontstoppen

Het is heel vervelend en het kan best gemakkelijk voorkomen, een verstopping in de badkamer. We zullen uitleggen wat voor verstoppingen je tegen kan komen en wat de oorzaken en gevolgen ervan zijn. We zullen ook uitleggen hoe je de verstoppingen kunt ontstoppen.

Verstoppingen badkamer
De badkamer is de plek waar over het algemeen de meeste verstoppingen ontstaan. In de badkamer bevinden zich ook veruit de meeste afvoeren. Denk daarbij aan de afvoer van de wc, wastafel, douche en bad.

De afvoeren zijn allemaal individuele afvoeren die apart van elkaar verstopt kunnen raken. In eerste instantie is daar ook sprake van bij een verstopping. Mocht een verstopping niet goed worden aangepakt, dan kunnen de afvoeren die met elkaar in verbinding staan verstopt raken en zo kan het probleem zich vergroten.

Oorzaak verstoppingen
Een verstopping kan op meerder manieren ontstaan. Per afvoer kan de oorzaak van de verstopping best wel verschillen. Zo zit er een groot verschil hoe een verstopping in een douche afvoer ontstaat en bij een wc afvoer.

Bij een douche afvoer is haar in combinatie met zeepresten de grootste veroorzaker van verstoppingen. Zeepresten kunnen ervoor zorgen dat haren tegen de afvoerbuis blijven plakken. De eerste keer gaat het nog maar om een paar haren. Per keer dat er daarna gedoucht wordt blijft er steeds meer haar plakken en vergroot de verstopping zich.

Een verstopping van een wc ontstaat misschien niet vanwege haar, maar het principe is bij elke verstopping hetzelfde. Elke verstopping begint klein en vergroot zich na verloop van tijd.

Gevolg verstoppingen
Hoe groter de verstopping, hoe groter de gevolgen zullen zijn. Een verstopping zal uiteindelijk leiden tot wateroverlast en stank. De gevolgen van een verstoppingen zijn vrij goed te merken. In het begin is het vaak zo dat het water nog wel wegstroomt, maar dat het al wel minder goed wegloopt. Het lijkt op dat moment misschien nog niet op een groot probleem, maar het kan zeker wel een groot probleem worden.

Na verloop van tijd zal het namelijk zo zijn dat het water helemaal niet meer weg kan lopen en er een rioollucht te ruiken is. Als het zover is heb je te maken met een grote verstopping. Het wordt dan ook aangeraden al te ontstoppen wanneer het probleem nog niet zo groot is. Je voorkomt er namelijk ergere gevolgen mee en een hoop extra moeite.

Supercleaners
Je zult misschien denken dat je door de verschillende oorzaken van een verstopping veel verschillende middelen in huis moet hebben. Het is alleen niet zo dat je per verschillende verstopping een ander middel nodig hebt om te ontstoppen.

SuperCleaners Retail verkoopt namelijk één product dat al die verstoppingen de baas is. De SUPER Professionele Ontstopper rekent namelijk met ALLE organische verstoppingen af. Hieronder kan je de verschillende toepasbaarheden van het product vinden!