SUPER-blog-Handhygiëne

De tip van Mr. Super: Handhygiëne

De laatste tijd is er helaas weer een stijgende lijn te zien in het aantal COVID-19 besmettingen. Samen met het aantal stijgende besmettingen, wordt ook de oproep om te zorgen voor goede handhygiëne steeds hoger. Voor goede handhygiëne is handdesinfectie belangrijk, maar waarom is handhygiëne nou zo belangrijk?

Het belang van handhygiëne
Op handen worden veel ziekteverwekkers vervoerd. Onbewust zit men regelmatig met zijn handen aan hun mond of neus. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid dat iemand zichzelf besmet. Door regelmatig je handen te reinigen, zorg je ervoor dat je handen schoon worden en verwijder je ziekteverwekkers. Zo voorkom je dat deze ziekteverwekkers op je handen, waarmee je jezelf of een ander kunt besmetten, zich verspreiden.

Wanneer je handen desinfecteren?
Ter bestrijding van COVID-19 is het belangrijk zo vaak mogelijk je handen te desinfecteren. Het ene moment is echter wel belangrijker dan het andere moment. Zo zijn er een paar momenten waarbij het erg belangrijk is daarna handdesinfectie te gebruiken. 

Dat zijn de volgende momenten;
– nadat je een activiteit buitenshuis hebt gedaan (zoals boodschappen doen)
– vóór het eten klaarmaken
– vóór het eten
– na het toiletbezoek
– na contact met dieren
– bij het verzorgen van een ziek persoon

Op de juiste manier je handen desinfecteren
Dat je je handen desinfecteert is goed, maar je dient je handen wel op een goede manier te desinfecteren. Wanneer je je handen namelijk niet op de juiste manier desinfecteert kan het zijn dat er ziekteverwekkers op je handen blijven zitten. Om te zorgen dat jij je handen SUPER goed desinfecteert, hebben we hieronder de stappen neergezet;

1. Breng handalcohol aan op je droge handen. Neem zoveel handalcohol dat het kuiltje van één hand met handalcohol is gevuld. Deze hoeveelheid is nodig om de handen gedurende de volledige inwerktijd van de handalcohol (ongeveer 30 sec.) nat te houden.
2. Wrijf je handen nu gedurende ongeveer 30 seconden zorgvuldig over elkaar tot ze droog zijn. Ook de vingertoppen, duimen, gebieden tussen de vingers en de polsen moeten grondig met de handalcohol worden ingewreven.
3. Laat je handen drogen.

SuperCleaners oplossingen
Wij van SuperCleaners Retail vinden het belangrijk dat mensen hun handen kunnen
desinfecteren en bieden daarom verschillende handdesinfectie mogelijkheden. Zo heeft
SuperCleaners Retail diverse desinfecterende handgels. Verder biedt het assortiment van
SuperCleaners Retail een desinfectiepilaar aan waarbij de vullingen vervangbaar zijn en ook
een automatische desinfectiezuil met daarin een interactief tv-scherm verwerkt.

We horen het graag als je iets aan deze blog had en neem zeker contact met ons op als je
vragen hebt!