Hoe behandel je teakhouten tuinmeubelen?

Wanneer de lente is aangebroken en het strenge winterweer voorbij is, heb je vast alweer zin om meer tijd buiten door te brengen. Het is tijd om je houten tuinmeubelen weer uit de schuur tevoorschijn te halen, zodat je met het goede weer er weer optimaal van kan genieten. Maar daarvoor wil je vast nog even je teakhouten tuinmeubelen behandelen. Of het nu in weer en wind buiten heeft gestaan of het je opborgen hebt in de schuur of onder een zeil, het kan altijd worden aangetast door insecten en vervuild raken.

Het is altijd verstandig om je teak houten tuinmeubelen die buiten staan vooraf te behandelen, zodat je er de hele zomer geen omkijken meer naar hebt. Een zeer krachtig reinigingsmiddel dat zeer geschikt is voor het reinigen van teakhouten tuinmeubelen is de Super Teak en Hout Cleaner. Het product is geschikt voor onder andere het onderhouden en reinigen van gebeitste, geverfde en onbehandelde houten- en teak tuinmeubelen en overige houten oppervlaktes. Daarbij is het gebruik van de Super Hout en Teak Cleaner zeer milieubewust. Zo bevat het product geen fosfaten, chloor, zuren en logen. 

Meteen aan de slag met het schoonmaken van jouw teak houten tuinmeubelen? Bestel de Super Hout en Teak Cleaner direct online.

Super Hout & Teak Onderhoud

Super Hout en Teak Cleaner 500 ml

Stappenplan: teakhouten meubelen behandelen

Kunnen jouw teakhouten schutting, tuinmeubelen, speeltoestellen of overkapping een goede onderhoudsbeurt gebruiken? Volg dan dit stappenplan. Hiermee verwijder je binnen een handomdraai sterk vervuilde en verkleurde houten oppervlaktes. 

1. Begin ten eerste met het inweken van het te reinigen van oppervlak met water. 

2. Breng daarna het teak houtbehandelaar aan.

3. Laat vervolgens het product even inwerken (niet drogen) waarna het stevig te borstelen.

4. Gelukt? Dan nog goed naspoelen met water.

5. Last van hevige vervuiling? Herhaal dan tenslotte het proces nog eens. 

Hoe vaak dienen teakhouten tuinmeubelen behandeld te worden?

Met de Hout en Teak Cleaner ben je zelfs de hardnekkigste vervuiling de baas. Maar hoe vaak behandel je nu je teakhouten meubelen, schutting of speeltoestel die het hele jaar buiten heeft gestaan? Wanneer je de houten oppervlaktes behandeld met de Hout en Teak Cleaner van SuperCleaners is één keer per jaar een goede onderhoudsbeurt meer dan voldoende. Wij raden jou aan het object te behandelen wanneer het strenge winterweer voorbij is en wanneer je voor het eerst voor een langere periode kan genieten van de zon. Het moment dat je graag wat extra tijd buiten wilt doorbrengen is het moment om je teakhouten oppervlakten onder handen te nemen. 

De Hout en Teak Cleaner is op veel plekken in Nederland en België te koop. Bekijk hier de verkooppunten bij jou in de buurt. 

Nog een aantal handige tips bij het reinigen van teakhouten meubelen

Wij hebben nog een aantal handige tips je helpen bij het behandelen van teakhouten meubelen. Zoals in het stappenplan ook al duidelijk beschreven wordt, is het belangrijk het reinigingsmiddel niet te laten drogen. Want dan neemt werking van het product af en dat zul je ook terugzien in het resultaat. Dus laat het product kort inwerken en daarna meteen stevig schoonborstelen. 

Gebruik van het behandelen van teakhouten oppervlaktes een stevige schone borstel, zodat je geen extra vuil op het vervuilde oppervlak veegt. Ook dit kan ervoor zorgen dat het resultaat tegenvalt. 

Tenslotte nog een laatste tip om je teakhouten schutting, overkapping, speeltoestel of tuinmeubelen niet te behandelen in slecht weer of wanneer er slecht weer verwacht wordt. Het reinigingsmiddel heeft namelijk even de tijd nodig om volledig in te trekken en te drogen en slechte weersomstandigheden zoals regen en wind kunnen het resultaat beïnvloeden. 

Bestel de Super Hout en Teak Cleaner direct online

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe product lanceringen, acties, tips en adviezen.