Hoe kan je het beste rubberen strepen verwijderen?

Er zijn heel veel manieren waardoor rubberen strepen kunnen ontstaan. Ze kunnen namelijk ontstaan door bandensporen, maar ook door de zool van je schoen. Voor het bestrijden van de zware vervuiling (bandensporen) heb je namelijk een sterker en grotere hoeveelheid reinigingsmiddel nodig dan wanneer je af wilt van lichte vervuiling.

Het is essentieel om goed onderscheid te maken tussen zware en lichte vervuiling, want voor het wegpoetsen van zware rubberen vervuiling is de Super Industriereiniger het meest geschikt. Maar komt de vervuiling door een rubberen schoenzool, dan is het beter dit aan te pakken met de Super Sticker en Inkt Verwijderaar.

Permanent Marker Verwijderaar van SuperCleaners

Super Sticker en Inkt Verwijderaar

Stappenplan: lichte rubberen strepen verwijderen

De Super Sticker en Inkt Verwijderaar is een kant-en-klaar reiningsmiddel. Dat betekent dat je het niet hoeft te mengen met water. De Sticker en Inkt Verwijderaar is zeer geschikt voor het verwijderen van rubber-, stift- en penstrepen, plakband, lijmresten, teer, smeer en olie. 

1. Start met het aanbrengen van het middel op een doek of spons. 

2. Daarna even laten intrekken (maximaal 30 seconden).

3. Veeg vervolgens de rubberen strepen van het oppervlak. 

4. Ga er tot slot nog met een droge doek overheen en je zult zien dat de rubberen strepen verdwenen zijn. 

Zware rubberen strepen verwijderen

Een parkeergarage, magazijn of bedrijfshal hebben vaak te maken met bandensporen. De banden van auto’s en heftrucks branden in de vloer. Daardoor laat het bandensporen achter. Het verwijderen van bandensporen is echter geen gemakkelijke klus en vereist een zeer intensieve behandeling. 

Voor het behandelen van dit soort rubberen strepen heeft SuperCleaners de Super Industriereiniger. Deze krachtige Industriële reiniger is een zware jongen die rubberen strepen in je werkplaats of eigen garage gemakkelijk verwijdert. 

Direct aan de slag met het verwijderen van rubberen strepen? Bestel de Super Industriereiniger direct online. Ook verkrijgbaar in een 5 liter fles.

Stappenplan: zware rubberen strepen verwijderen

De super Industriereiniger is een super krachtig en geconcentreerd middel. De Super Industriereiniger is de meest krachtige ontvetter in zijn soort en daarom uitermate geschikt voor zwarte rubberen strepen. Verdun de ontvetter met water tot 1:3L. Met deze verhouding ben je verzekerd dat de zwaarste vervuiling snel kan worden weggepoetst. 

1. Meng de Industriereiniger goed met warm water voor het beste resultaat.

2. Pak vervolgens een spons en laat het mengsel in de spons trekken.

3. Breng daarna de spons aan op de bandensporen en schrob stevig!

4. Verwijder tenslotte de vervuiling met een droge doek.

Waarom werken met multifunctionele reinigingsmiddelen?

Het grote voordeel van werken met multifunctionele reinigingsproducten is dat je maar één product nodig hebt. Dit product kan je gebruiken voor meerdere soorten vervuiling. Neem bijvoorbeeld de Super Sticker en Inkt Verwijderaar. Die kan je inzetten voor verwijdering van sticker- en lijmresten, plakband, rubber- en schoenstrepen, verf/stift en overige bekladdingen.

Ook de Super Industriereiniger kan voor multifunctionele doeleinde gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van olie, nicotine, verf, teer en overige zware vervuilingen. 

Handig om te weten is dat zowel de Super Industriereiniger als de Super Sticker en Inkt Verwijderaar beide volledig biologisch afbreekbaar zijn. 

Bestel de Super Sticker en Inkt Verwijderaar direct online

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe product lanceringen, acties, tips en adviezen.