Kan ik zelf mijn muur impregneren?

afbeelding muur impregneren zelf doen blog

Sommige klussen lijken op het eerste gezicht misschien een taak voor de professionals, maar met de juiste producten en goede informatie kun je vaak meer dan je denkt. Hetzelfde geldt voor het zelf impregneren van je muur. Middels deze blog willen we je graag laten zien dat ook jij je muur kunt impregneren en leggen we je graag uit hoe het werkt. Geen hoge kosten van de professional en toch jouw muur beschermt tegen vocht en vuil. Wist je dat het impregneren van je muur ook zorgt dat de brandwerend werkt? Lees snel verder!

Maar hoe kan ik zelf mijn muur impregneren?

Nogmaals, het is geen lastige klus. In een paar stappen lees je hoe je zelf je muur kunt impregneren tegen vocht en vuil. Heb je de juiste middelen al in huis? Perfect! Zo niet, ren even naar de winkel voor het Super Impregneermiddel of bestel het product eenvoudig online. Je kunt alvast wel aan de slag om je muur voor te bereiden om het impregneren.

 • Het liefst wil je natuurlijk direct aan de slag met het impregneren van je muur, maar zorg ervoor dat de muur vrij is van klei en andere losse stukken vuil. We raden aan om de muur vóór het impregneren eerst te reinigen met Super Ontvetter of Super Industriereiniger.
 • Is de muur helemaal droog en de buitentemperatuur minimaal 8°C? Dan kun je verder met de volgende stap.
 • Om te voorkomen dat je het product op ramen en straatwerk spat, dek je deze eerst af voor je zelf aan de slag gaat met het impregneren van je muur. Heb je het product toch gemorst? Geen probleem, reinig direct met Super ontvetter of Industriereiniger. Het is tevens aan te raden om tijdens het impregneren van je muur handschoenen te dragen.
 • Breng het Super Impregneermiddel aan met een vloei-of spraymethode en werk in banen van boven naar beneden. Controleer of de muur helemaal nat is, het impregneermiddel dient opgenomen te worden met een gebruik van ongeveer 0,5 liter per vierkante meter.

Ga je zelf je muur impregneren maar twijfel je of deze al eens behandeld is? Kies dan voor het Super Impregneermiddel Solvent. Wanneer je klaar bent met het impregneren dan is je muur maarliefst 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil!

Afbeelding voor en na muur impregneren zelf doen blog

Waarom zelf mijn muur impregneren?

We hebben in dit artikel al een aantal voordelen genoemd van het zelf impregneren van je muur, maar dit is nog niet alles. Wist je dat het impregneren van je muur als voordeel heeft dat je bij een lekkage makkelijker de oorzaak kunt vinden? Je kunt namelijk al uitsluiten dat de lekkage vanuit de buitenmuur komt. Hieronder nog even de voordelen van het Super Impregneermiddel op een rijtje:

 • Vocht en vuil afstotend
 • Preventief tegen groei van schimmels, mos en algen
 • Brandvertragend
 • Graffiti hecht minder
 • Voorkomt scheuren in de voegen en stenen
  10 jaar garantie

Ben jij al overtuigd of heb je nog vragen? Laat het ons direct weten via info@supercleaners.nl

Voor het zelf impregneren van je muur tegen vocht heb je het volgende nodig

Super Impregneermiddel 5L

Super Impregneermiddel Solvent 5L

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe schoonmaak tips?

Schrijf je direct gratis in voor onze periodieke nieuwsbrief en ontvang de laatste schoonmaaktips direct in je mailbox.