Kan ik zelf mijn muur impregneren?

Sommige klussen lijken op het eerste gezicht misschien een taak voor de professionals, maar met de juiste producten en goede informatie kun je vaak meer dan je denkt. Hetzelfde geldt voor het zelf impregneren van je muur. Middels deze blog willen we je graag laten zien dat ook jij je muur kunt impregneren en leggen we je graag uit hoe het werkt. Geen hoge kosten van de professional en toch jouw muur beschermt tegen vocht en vuil. Wist je dat het impregneren van je muur ook zorgt dat de brandwerend werkt? Lees snel verder!

Buitenmuren impregneren vocht

Super gevel impregneermiddel op waterbasis

Waarom zelf mijn muur impregneren?

We hebben in dit artikel al een aantal voordelen genoemd van het zelf impregneren van je muur, maar dit is nog niet alles. Wist je dat het impregneren van je muur als voordeel heeft dat je bij een lekkage makkelijker de oorzaak kunt vinden? Je kunt namelijk al uitsluiten dat de lekkage vanuit de buitenmuur komt. Hieronder nog even de voordelen van het Super Impregneermiddel op een rijtje:

 • Vocht en vuil afstotend
 • Preventief tegen groei van schimmels, mos en algen
 • Brandvertragend
 • Graffiti hecht minder
 • Voorkomt scheuren in de voegen en stenen
  10 jaar garantie

Ben jij al overtuigd of heb je nog vragen? Laat het ons direct weten via info@supercleaners.nl

Stappenplan zelf mijn muur impregneren:

Nogmaals, het is geen lastige klus. In een paar stappen lees je hoe je zelf je muur kunt impregneren tegen vocht en vuil. Heb je de juiste middelen al in huis? Perfect! Zo niet, ren even naar de winkel voor het Super Impregneermiddel of bestel het product eenvoudig online. Hieronder volgt het stappenplan:

 1. De weersomstandigheden

  Voordat je begint met impregneren is het belangrijk even het weer te bekijken. Er zijn namelijk een aantal weersomstandigheden wanneer het niet handig is om je muur te impregneren. Impregneer middel heeft 24 uur nodig om in te trekken en daarvoor moet het droog zijn. Alleen dan krijgt impregneermiddel voldoende tijd om te drogen en in te trekken.

 2. Schone ondergrond

  Zorg ervoor dat de muur vrij is van klei en andere losse stukken vuil. Wij raden aan om de muur vóór het impregneren eerst te reinigen. Dat kan met de Super gevelreinigingspasta en de hogedrukspuit.

 3. Afdekken

  Impregneermiddel is sterk vloeibaar reinigingsproduct en daarom moeten alle delen die niet geïmpregneerd hoeven te worden, goed worden afgedekt. Dat geldt voor kozijnen, deuren, vensterbanken, ramen en de bestrating.

 4. Super impregneermiddel aanbrengen

  Breng het Super Impregneermiddel aan met een vloei-of-spraymethode en werk in banen van boven naar beneden. Controleer of de muur helemaal nat is, het impregneermiddel dient opgenomen te worden met een gebruik van ongeveer 0,5 liter per vierkante meter.

 5. Zelfbescherming

  De Super impregneermiddel is erg krachtig. Het is daarom belangrijk om oude kleding te dragen. Dat kans dat je morst, is best groot en dat maakt minder uit wanneer je oude kleding draagt. Bescherm ook je ogen en handen goed door een veiligheidsbril en handschoenen te dragen.

Ga je zelf je muur impregneren, maar twijfel je of deze al eens behandeld is? Kies dan voor het Super Impregneermiddel Solvent. Wanneer je klaar bent met het impregneren dan is je muur maar liefst 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil!

Bestel de impregneermiddel op waterbasis online

Super Impregneermiddel 5L

Super Impregneermiddel Solvent 5L

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe schoonmaak tips?

Schrijf je direct gratis in voor onze periodieke nieuwsbrief en ontvang de laatste schoonmaaktips direct in je mailbox.

E-Chopper winnen?

Heb je er ooit van gedroomd om een E-Chopper te bezitten? Nou, je dromen kunnen uitkomen met SuperCleaners!