Moet ik mijn buitenmuur impregneren tegen vocht?

Blog buitenmuur impregneren tegen vocht banner

Vraag je jezelf af of het impregneren van je buitenmuur zinvol is? Daar kunnen we kort over zijn: Ja! Het impregneren van je buitenmuur tegen vocht zorgt ervoor dat je muur jarenlang bestand is tegen doorslaand vocht, schimmel, vervuiling of weersinvloeden. Bijkomend voordeel is dat het impregneren van je buitenmuur met de Super Impregneermiddel vuilafstotend en brandwerend werkt. Twijfel je nog steeds of het impregneren van je buitenmuur zinvol is? Of ben je gewoon nieuwsgierig hoe je het beste zelf aan de slag kunt gaan met impregneren? Lees dan snel verder!

Waar moet je op letten bij het impregneren van je buitenmuur tegen vocht?

Het is belangrijk dat je eerst onderstaande stappen leest voordat je aan de slag gaat met het impregneren van je buitenmuur. Wij leggen je uit hoe je eenvoudig aan de slag gaat. Heb jij al Super Impregneermiddel in huis? Top! Zo niet, rijd eerst even naar de winkel voor de of bestel het product online. Ondertussen kun je natuurlijk al wel aan de slag met de voorbereidingen op het impregneren van je buitenmuur tegen vocht.

  • Zorg ervoor dat de buitenmuur vrij is van klei en andere losse onderdelen. Voor het beste resultaat reinig je vóór het impregneren van je buitenmuur eerst de muur met Super Ontvetter of Super Industriereiniger.

  • Check of de muur helemaal droog is en dat de buitentemperatuur minimaal 8°C is.

  • Om spatten te voorkomen dek je ramen en straatwerk eerst af voor je aan de slag gaat met het impregneren van je buitenmuur. Heb je het product toch gemorst? Geen probleem, reinig direct met Super ontvetter of Industriereiniger. Het is tevens raadzaam om tijdens het behandelen van je buitenmuur handschoenen te dragen.

  • Je kunt het product aanbrengen met een vloei- of spraymethode in banen van boven naar beneden. Zorg ervoor dat de muur helemaal nat is, het impregneermiddel dient opgenomen te worden met een gebruik van ongeveer 0,5 liter per vierkante meter.

Ga je een buitenmuur impregneren tegen vocht, maar weet je niet zeker of deze al eens behandeld is of heb je deze al een keer eerder behandeld? Ga dan voor Super Impregneermiddel Solvent. Als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd dan is je buitenmuur maarliefst 10 jaar beschermd tegen vocht en vuil!

Super Impregneermiddel geschikt voor alle buitenmuren?

Het impregneermiddel van Super Cleaners is te gebruiken op diverse ondergronden, zowel oudere als nieuwe/poreuze. Het is mogelijk om gebakken steensoorten, beton kalkzandsteen, pleisterwerk, natuursteen maar ook andere vocht opnemende ondergronden. Twijfel je toch nog of het product geschikt is voor jouw ondergrond? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Voor en na foto van buitenmuur impregneren tegen vocht met SuperCleaners

Waarom mijn buitenmuren impregneren?

Het impregneren van je buitenmuren tegen vocht heeft veel voordelen, we zetten ze nog even voor je op een rijtje:

  • Vocht en vuil afstotend
  • Geen schimmel meer
  • Brandvertragend
  • Graffiti werend
  • Geen scheuren meer in de voegen en stenen.


Ben jij al overtuigd of heb je nog vragen? Laat het ons direct weten via info@supercleaners.nl

Voor het impregneren van je buitenmuren tegen vocht heb je het volgende nodig

Super Impregneermiddel 5L

Super Impregneermiddel Solvent 5L

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe schoonmaak tips?

Schrijf je direct gratis in voor onze periodieke nieuwsbrief en ontvang de laatste schoonmaaktips direct in je mailbox.