Rode wijnvlekken uit tapijt en vloerbedekking verwijderen

Ai! Je hebt rode wijn over je tapijt of vloerbedekking gemorst na een gezellige avond borrelen. Als er iets lastig te verwijderen is, is het wel een rodewijnvlek op je tapijt of vloerbedekking. De sfeer slaat om en je weet niet goed wat te doen, maar geen zorgen. Met de Super Ontvetter los je dit zo op! Met deze ontvetter verwijder rode wijnvlekken van je tapijt of vloerbedekking zonder dat het wordt aangetast. 

De Super Ontvetter is een krachtige reiniger, die bruikbaar is op verschillende veel stoffen en ondergronden. Deze universele reiniger dringt diep door en breekt de moleculaire verbindingen van de vlek af. Hierdoor is de Super Ontvetter ideaal voor het verwijderen van rode wijnvlekken in je vloerbedekking. Doordat deze ontvetter multifunctioneel inzetbaar is, kunnen zo goed als alle vlekken en vetten verwijderd worden.  

Direct aan de slag met het verwijderen van rodewijnvlekken? Bestel dan meteen de Super Ontvetter online!

Super Ontvetter 500 ml

Stappenplan: rode wijnvlekken uit tapijt verwijderen

De Super Ontvetter is een sterk geconcentreerd product en dient daarom gemengd te worden met water. Gebruik de 1 staat tot 10 verhouding. Dat wil zeggen 10% concentraat en 90% water. 

1. Maak een mengsel van warm water en concentraat.

2. Breng het mengsel aan op de rodewijnvlek.

3. Laat het vervolgens kort intrekken

4. Wrijf tenslotte de vervuiling van het tapijt met een spons of doek. 

 

Waarvoor kan de Super Ontvetter nog meer worden gebruikt?

De Super Ontvetter is een multifunctioneel product en kan dus meerdere ondergronden ontvetten. Zo kun je deze ontvetter ook gebruiken voor het reinigen van afzuigkappen, fornuizen, tafels en tegels. Daarbij is het niet alleen geschikt voor harde, maar ook voor zachte oppervlakte zoals tapijten, vloerbedekkingen en banken en stoelen met polyesterbekleding. De Super Ontvetter is de beste ontvetter voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en vervuilingen. Denk hierbij aan rode wijn, maar ook aan bijvoorbeeld vetvlekken op de afzuigkap of oven. 

Stappenplan: dagelijkse schoonmaakactiviteiten met Super Ontvetter

Het ontvetten van je oven, afzuigkap of fornuis werkt weer net iets anders dan wanneer je rodewijnvlekken van je tapijt wilt verwijderen. Het is in mindere mate vervuild en daardoor verandert ook het de verhouding tussen water en concentraat. 

De verhouding bij het verwijderen van vetvlekken is 1 staat tot 20 ofwel 5% concentraat en 95% water. 

1. Meng ook hier het concentraat met het warme water. 

2. Spray vervolgens het mengsel op het te ontvetten oppervlak. 

3. Laat het daarna kort intrekken.

4. Schrob als laatste met een spons of doek de vetvlekken eraf. 

Tips voor veilig gebruik van de Super Ontvetter

Bij het gebruik van de Super Ontvetter zijn een aantal dingen belangrijk. Gebruik beschermde handschoenen om je huid te beschermen tegen vet en de Super Ontvetter. Kom je er toch mee in aanraking? Was het dan je handen goed met lauw water en zeep. Bekijk voor meer tips over het gebruik van de Super Ontvetter op het etiket of op de website van Super Cleaners. 

 

Direct olievlekken verwijderen van tegels? Bestel het nu online!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe product lanceringen, acties, tips en adviezen.