Schoonmaak-in-de-automotive-SuperCleaners

Schoonmaak in de automotive

“Een beetje sleutelen hier en daar, dat is wat een automonteur doet”, de mensen die dat denken moeten toch maar eens dit artikel lezen. Bij het werk van een automonteur komt namelijk een stuk meer kijken dan alleen maar wat sleutelen.

De automonteur
Dé vakman in de automotive is de automonteur, ook wel een autotechnicus genoemd. Door het toenemen van de technologie in de auto’s wordt de term autotechnicus steeds vaker gebruikt. Een automonteur/autotechnicus onderhoudt en repareert personenauto’s.

De volgende taken vallen onder het takenpakket van de automonteur ofwel autotechnicus: auto’s uitlijnen, proefritten maken met gerepareerde auto’s, opsporen en verhelpen van storingen, checklist invullen, defecte onderdelen repareren en/of vervangen, gereedschappen en werkplek opruimen. Met name de laatst genoemde taak wordt door mensen wel eens vergeten als ze denken aan de taken van een automonteur.

Onderhoud
Een automonteur doet er alles aan om de auto zo goed mogelijk te onderhouden. Met het onderhoud van de auto ligt natuurlijk veel de nadruk op de technische onderdelen in de auto. Met de technische onderdelen worden alle onderdelen bedoeld die bijdragen aan het aandrijven van de auto.

Misschien wel net zo belangrijk met het onderhouden van de auto is de schoonmaak van en rondom de auto.  Een goede schoonmaak van en rondom de auto draagt namelijk niet alleen maar bij aan de levensduur van de auto, maar zorgt ook dat de materialen van de automonteur langer meegaan.

Vervuilingen
Het aanpakken van vervuilingsproblemen is van groot belang. Wanneer de vervuilingsproblemen namelijk niet of niet goed worden aangepakt kan de vervuiling zich vergroten. Hoe groter de vervuiling word, hoe groter het probleem.

Met de volgende vervuilingsproblemen kan een automonteur te maken krijgen;
– Garagevloer schoonmaken
– Gereedschap reinigen
– Interieur/bekleding reinigen
– Laklaag poetsen
– Velgen reinigen

Door de verscheidenheid van verschillende materialen waar vervuilingsproblemen kunnen ontstaan, is het belangrijk de juiste schoonmaakmiddelen toe te passen.

SuperCleaners
Schoonmaken met de juiste schoonmaakmiddelen is van heel groot belang. Wanneer er namelijk met de verkeerde middelen wordt schoongemaakt kan de vervuiling in sommige gevallen zelfs verergeren. Geloof het of niet, maar met een paar professionele oplossingen van SuperCleaners Retail kunnen vrijwel alle vervuilingsproblemen op de juiste manier bestreden worden!