Zelf zonnepanelen schoonmaken? Wij leggen het je stap voor stap uit

zelf-zonnepanelen-schoonmaken-supercleaners-solar-cleaner

Je vraagt je misschien af of het noodzakelijk is om zelf je zonnepanelen schoon te maken want een regenbui zou toch voldoende moeten zijn? Toch is het verstandig om regelmatig zelf je zonnepanelen te reinigen met de Super Solar Cleaner. Zo blijven ze optimaal werken en behoud jij het gewenste rendement uit je zonnepanelen. 

Ben jij benieuwd naar de overige voordelen of wil je weten hoe je zelf je zonnepanelen schoonmaakt? In dit blogartikel leggen wij het je stap voor stap uit. 

Hoe maak ik zelf mijn zonnepanelen schoon?

We stellen je alvast gerust want het is een zeer eenvoudige klus! Dankzij de Super Solar Cleaner ben jij de professional. Dus ga alvast naar de winkel of bestel de Super Colar Cleaner online zodat je direct kunt beginnen met het reinigen van je zonnepanelen.

Het is niet nodig om de Super Solar Cleaner te verdunnen met water. Dus giet het product direct in een rugspuit of vernevelaar en je kunt aan de slag. Handig om te weten: Per 1 liter Super Solar Cleaner reinig je tot wel 10 zonnepanelen.

  • Zodra het product in de rugspuit of vernevelaar zit besproei je de zonnepanelen met de Super Solar Cleaner. Het product ontbindt direct de kleeflaag van de vervuiling.

Super Solar Cleaner 500 ml

  • Bij lichte vervuiling is het niet noodzakelijk om je zonnepanelen met een spons na te wassen. Wanneer er zware vervuiling aanwezig is op je zonnepanelen adviseren wij om dit wel te doen. Let op! Niet schrobben.

  • Je kunt vervolgens je zonnepanelen naspoelen met een tuinslang maar je kunt ook wachten op de eerstvolgende regenbui. De Super Solar Cleaner laat direct een beschermlaag achter op je zonnepanelen waardoor vuil minder goed hecht.

Hoe vaak maak ik zelf mijn zonnepanelen schoon?

Wij adviseren om ongeveer 2 keer per jaar zelf je zonnepanelen schoon te maken met de Super Solar Cleaner. Hierdoor behoud jij optimaal rendement en beperk je defecten. Het is verstandig om je zonnepanelen regelmatig te controleren op grote stukken vuil zoals uitwerpselen van vogels want deze kunnen ervoor zorgen dat het licht wat op je zonnepanelen hoort binnen te komen verminderd. Wanneer je de Super Solar Cleaner hebt gebruikt is het verwijderen van vuil dankzij de beschermlaag zeer eenvoudig.

Zelf mijn zonnepanelen schoonmaken of laten schoonmaken?

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je zonnepanelen te laten schoonmaken door een professional in plaats van zelf te reinigen. Nadeel hiervan zijn natuurlijk de hoge kosten. Dankzij de Super Solar Cleaner kun jij zelf direct en eenvoudig aan de slag en bespaar je een hoop kosten. Kortom, dit is een klus voor jou!

zelf-zonnepanelen-schoonmaken-voor-na

Klaar om aan de slag te gaan met het schoonmaken van je zonnepanelen?

Ben je na het lezen van dit artikel klaar om zelf aan de slag te gaan met het schoonmaken van je zonnepanelen? Bestel de Super Colar Cleaner online en je kan direct aan de slag met je klus.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over het schoonmaken van je zonnepanelen? Laat het ons direct weten via info@supercleaners.nl. Wij reageren binnen 24u met een passend antwoord.

Zonnepanelen maak je schoon met zonnepanelenreiniger en een drukspuit. Meng het met water en spuit dit op de zonnepanelen. het mengsel reinigt en laat een beschermlaag achter. 

Wij adviseren om minimaal 2 keer per jaar de zonnepanelen schoon te maken. Zo behoud je het rendement en beperk je defecten. 

Bestel de zonnepanelen reiniger direct online bij:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van nieuwe schoonmaak tips?

Schrijf je direct gratis in voor onze periodieke nieuwsbrief en ontvang de laatste schoonmaaktips direct in je mailbox.