Kit van tegels verwijderen in slechts enkele stappen

Geeft het jouw ook altijd zo’n goed gevoel. Klusjes in en rondom het huis voltooien. Staat kit van je tegels verwijderen ook op je prioriteitenlijstje? Er zijn natuurlijk altijd klusjes waar je minder verstand van hebt of waar dingen tegen zitten. Gelukkig is dat allemaal ook weer snel op te lossen.

Ben je de badkamer of wc aan het verbouwen? Dan moet je de oude kit verwijderen. Ook als je een nieuwe kit rand wil aanbrengen, omdat de oude kit rand oud en versleten is. Tijdens het kit van tegels verwijderen, blijft er vaak nog een klein randje zitten. De tegels moeten wel helemaal kit vrij zijn, als je opnieuw kit gaan aanbrengen op de tegels. Hiervoor hebben we een kort stappenplan dat antwoord geeft op de vraag kit van tegels verwijderen. 

Benodigdheden: siliconen kit van tegels verwijderen

In elk huis kom je kom kit wel tegen. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld tegels aan elkaar te verbinden in een badkamer of wc. In vochtige ruimtes wordt vaak siliconen kit gebruikt, omdat siliconen kit schimmelbestendig is. Deze moet om de zoveel jaar worden vervangen zodat de schimmelbestendigheid blijft. 

In dat geval heb je een aantal hulpmiddelen nodig:

– Een afbreekmesje

– Een siliconen kit verwijderaar

– Een spons

Kit van glas verwijderen kitverwijderaar

Super kit verwijderaar 250 ml

Stappenplan: siliconen kit van tegels verwijderen

Als je alle benodigdheden binnen handbereik hebt, kan je beginnen met het verwijderen van siliconen kit van tegels. Volg de stappen hieronder: 

1. Snijd eerst met behulp van een afbreekmesje de kit aan beide kanten los. Dit werkt het beste wanneer je het mesje een beetje buigt. 

2. Trek vervolgens de kit voorzichtig los. Als je dit met beleid doet, gaat dit vanzelf. 

3. Ook al heb je de eerste twee stappen zo voorzichtig mogelijk uitgevoerd. De kans is echter groot dat er siliconen kit is achtergebleven. Is dat het geval? Pak daarna de Super Siliconen Verwijderaar erbij. Daarmee kan je alle resten verwijderen. Bovendien zorgt de Super Siliconen kit verwijderaar voor een betere hechting van nieuwe kit. 

4. Maak tenslotte het oppervlakte grondig schoon. Hiervoor kan je een industrie reiniger voor gebruiken.

 

Waarom de Super Siliconen kit verwijderaar gebruiken?

De Super Siliconen kit Verwijderaar is het ideale reinigingsproduct voor het verwijderen van siliconen kit. Door de unieke krachtige samenstelling kan je met de Super Siliconen kit Verwijderaar gemakkelijk alle kitresten verwijderen. Daarbij zorgt het ook nog eens voor betere hechting van de nieuwe kit.

kit van tegels verwijderen

Wat kunnen we concluderen?

Het overlaten van het kitten zelf en het verwijderen van kit hoef je helemaal niet over te laten aan professionals, maar kan je gemakkelijk zelf. Zeker met alle benodigdheden zoals: een afbreekmesje, de Super Siliconen Verwijderaar, een spons en huishoud ammoniak. In vier simpele stappen wordt uitgelegd hoe je een overschot aan siliconen kit kan verwijderen door middel van wegsnijden van de kit, het lostrekken, daarna de overige resten te verwijderen met siliconen verwijderaar en er tenslotte nog overheen te gaan met een spons en huishoud ammoniak. 

nu kit van tegels verwijderen met de kit verwijderaar, bestel nu online bij:

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ben altijd als eerste op de hoogte van nieuwe product lanceringen, acties, tips en adviezen.